21. lokakuuta 2010

Restaurant café Efes

Mikko ehdotti eilen, että mentäisiin lounaalle Hervannan ravintola Efekseen. Siellä oli lounastarjous puoli kolmeen saakka ja niin paljon saatiin ahtaa nassuumme kuin 6,90 eurolla sai, eli siis niin paljon kuin vain jaksettiin.

Efes on aika monipuolinen ja kuitenkin samalla perinteinen "äijäruoka"paikka. Tarjolla on possua, härkää, kanaa, hampurilaisia, pitsoja, pastaa... joukossa myös hieman salaattejakin. Efes onkin oikeastaan sellainen tavallista siistimpi ja viihtyisämpi pizzeria, sillä se ei lukeudu tavallisiin kebab-pizzerioihin, mutta se ei myöskään ole hienostelijoiden paikka. Pitsat ja "oikeat" ruuat, kuten härkä- tai kana-ateriat, ovat normaalihintaisia, hampurilaisateriat hyvinkin edullisia ja pasta-ateriat myös. Sitä onko hintalaatusuhde kaikkien kohdalla kunnossa, en voi sanoa. Olen ainoastaan kerran aiemmin pitsaa Efeksestä hakenut eikä minulla silloin ainakaan ollut mausta valittamista, joten pitsoja voin lämpimästi suositella ja niitä saa myös kotiinkuljetuksella!

Efeksen lounasbuffet on hyvin nälkäiselle hyvä vaihtoehto. 6,90 eurolla asiakas saa mahdollisuuden syödä niin paljon kuin jaksaa, eli meininki on sama kuin RAXissa. Täytyy vain muistaa, että RAX on sitten jo muutaman euron jo kalliimpi paikka. Buffetin ruoat olivat hyviä, ainut miinus tuli kanansiivistä, jotka olivat vähän liian koppuraisia. Tarjolla oli erilaisia salaatteja ja niihin erilaisia kastikkeita, lohilaatikkoa, pannupitsaa, tavallisia pitsoja, paistettuja perunoita... terveellisyydestä siis viis. Hyvää oli! Mikko antaa kehut myös lohilaatikolle, jota itse en rohjennut maistaa.

Sisustus ei kamalasti eroa tavallisista pizzerioista, mutta se on kuitenkin viihtyisä ja työntekijät pitävät paikat siistinä ja puhtaana. Tilaa on hyvin eikä asiakkaiden tarvitse syödä toistensa sylistä. Plussaa myös buffetin avokeittiöstä, josta, kumma kyllä, ei kuulu ruokailua häiritsevää meteliä, vaikka istuisi ihan vieressä. Avokeittiöt ovat muutenkin hyviä, sillä silloin asiakkaan on mahdollista nähdä mitä keittiössä tapahtuu ja voi todistaa, jos kokki toimii jollain tapaa vaikkapa epähygieenisesti. Efeksessä en huomannut keittiössä tapahtuvan mitään epäilyttävää, joten ruokailun pitäisi olla siis turvallista.

4/5 tähteä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto