3. lokakuuta 2010

Varjobaari

Eilen illalla käytiin Hervannan Varjobaarissa katsastamassa muutama bändi. 

Varjobaari on sellanen pieni kapakka aivan Hervannan keskustassa ja voisin melkein lyödä vetoa, että myös viihtyisin. Se, mitä tiedän muista Hervannan baareista, ei imartele ketään: pihoilla könyää joukko vanhoja partasuisia alkoholisteja, sisätiloista nyt puhumattakaan. Siksi katson aika tarkkaan, mihin Hervannan baariin jalkoineni astun ja Varjobaari taitaa olla niistä se ainut.

Se, sopiiko Varjobaarin pohjapiirrustus bändin esiintymiseen, onkin toinen juttu. Iltaa istuessa se on kiva ja viihtyisä paikka musiikkia ja edullisia hintoja myöten, mutta jos bändillä on yhtään enempää faneja, paikka olisi hyvä arpoa uudelleen. Mä seisoin molempien keikkojen ajan aivan eturivissä, mutta en silti nähnyt kertaakaa kuin puolet siitä, mitä "lavalla" tapahtui.

Varjobaarista tulee mieleen vähän sellainen keskieurooppalainen pikkupubi. Suurelle väelle sitä ei ole tarkoitettu, vaikka "backstagelta" sauna ja hengailutilat löytyvätkin, mutta ne taas täytyy erikseen vuokrata. En kuitenkaan näe yhtään hullumpana ideana vuokrata saunaa isolla porukalla illanviettoon. Käsitykseni mukaan se onkin aika ahkerassa käytössä, opiskelijakylä kun Hervanta on. Opiskelijoista puheenollen, Varjosta saa opiskelija-alennusta, vaikka esim. oluen hinta pysyttelee muutenkin alle neljän euron. 

Henkilökunta on mukavaa, enkä ainakaan minä ole joutunut töykeästi kohdeltavaksi niinä muutamina kertoina, kun Varjossa olen käynyt. Pienen alansa vuoksi olo voi ihmisten paljouden keskellä tuntua ahdistuneelta ja pientä miinusta siitä siis. Sijainti on toisaalta hyvä, koska Hervannassakin tarvitaan edes yhtä siistiä istumapaikkaa, mutta syrjäisen sijaintinsa vuoksi sinne tuskin eksyy ihmisiä Tampereen keskustasta asti. Bändi-ilta voi toki olla houkutteleva tekijä.

Varjobaari on kätevimmillään rauhallisena illanistujaispaikkana, kun tarkoituksena on kuulla, mitä toinen ihminen puhuu ja rahaa ei ole normaalihintaiseen pubiin. Itse en ainakaan koe paikkaa sellaisena, että siellä kuuluisi vetää kännit. Paikan ahtauden vuoksi annetaan arvosanaksi 4/5 tähteä.
(EDIT: illan asiaa mietiskeltyäni olen päättänyt nostaa arvosanan 5/5 tähteen, sillä ainahan opiskelija-alennus tai muuten edulliset hinnat ovat äärimmäisen plussaa ja kumoavat huonouksia tieltään!)

Varjobaarin kotisivut täällä.
____________________

Muutama sana vielä illan esiintyjistä. Lämmittelijänä oli Bonefleshdolls ja pääesiintyjänä Cause for effect. Kumpikaan ei ollut yhtään sitä, mitä mä yleensä kuuntelen ja mä mietinkin pari kertaa, että mitä mä edes tein koko keikalla. 

Bonefleshdolls oli kuitenkin ajoittain ihan hyvää musiikkia, aika sellaista hassun erikoista. Se, mikä teki musiikista vain ajoittain hyvää, oli laulaja-basistin siantappomörinät ja -kirkunat. Lisäksi mua jotenkin ärsytti suunnattomasti välispiikit ja eniten osui korvaan solistin kuvaillessa bändin musiikkia termein "sellasta paskaa". No voisko herrat sitten tehdä musiikkia, joka ei olisi paskaa?

Pääesiintyjä, jonka vuoksi me alunperin reissuun lähdettiinkin, Cause for effect, oli varsin huvittavaa musiikkia. Tämä rumpalin ja basisti-laulajan koostama bändi luotti esiintymisessään huvittavuuteen. Genre oli jotain örinähevin kaltaista ja vaikka minä kyseistä genreä en mielellään kuuntelekaan, niin keikka oli aivan huikea. Olisko tässä kohtaa vaikutusta ollut sillä, että kokoonpanon pisin kappale kesti ehkä alle kaksi minuuttia, lyhin korkeintaan puoli minuuttia? Örinäkynnys ei siis ehtinyt ylittyä ainakaan ylipitkien tilutusten takia. Suosittelen käymään keikalla, jos mahdollista, vaikka ei niin musiikkityylistä tykkäisikään, sillä sieltä voi löytää jotain äärimmäisen huvittavaa! Lisäksi, onhan jätkät aika taitaviakin. Ja hei, jos minä suosittelen.... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto