30. tammikuuta 2011

Merirosvot ja Las Vegas

Nyt on sitten juhlittu tuon avokin 24-vuotissynttäreitä oikein kunnolla. Kerrankos sitä 24 vuotta täytetään. Koska All around Tampere tour on elänyt jo pitkään hiljaiseloa, ajattelin että nyt on taas aika avartaa lukijoille näitä Mansen menopaikkoja. Luvassa Kehräsaaren The Hook -ravintola ja Tampereen pääkaupungin (ja ylpeyden) Hervannan Las Vegas -baari. 

The Hookissa kävimme Mikon kanssa jo ennen joulua ensimmäistä kertaa. Tämä merirosvolaivaksi sisustettu fingerfood-ravintola ilmeisesti sai Mikon sydämen sulamaan, sillä Mikko ilmoitti jo hyvissä ajoin, että haluaa synttäriensä kunniaksi syömään The Hookiin. En mä kuitenkaan pidä lainkaan outona, että tuo avopuoliso tähän ravintolaan Takon tehtaiden varjossa rakastui, sillä ruoka oli todella herkullista. Rasvaista ja suolaista, mutta herkullista!

Ruokalistalla on kaikkea kanansiivistä salaatteihin ja jättimäisiin fingerfoodlautasiin, joilta löytyy niin sipulirenkaita kuin vohveliperunoita ja juustopuikuloitakin. Jos siis tykkää hyvässä seurassa ns. ohimennen napostelemisesta, niin kannattaa pistäytyä Kapteeni Koukun vieraaksi ja tilata vaikka Mexican- tai Southwestern -lautanen. 

Vaikka itsekin elän parhaillaan tätä elämäntapamuutosta, terveellisyys kannattaa unohtaa tässä ravintolassa. Herkuttelu on aina silloin tällöin sallittua ja The Hookin kaltainen ravintola on siihen omiaan. Itse en voi kuin ylistää  ruokalistan Blue cheese fillets -annosta, joka kaikesta valkosipulimaisuudestaan ja aurajuustomaisuudestaan huolimatta oli juuri sopivan makuinen (runsaasti valkosipulia sisältävistä annoksista tämä lienee juuri oikea ilmaisu, jos ei ole saanut valkosipuliyliannostusta). Eilen eteeni kannettiin Mexican-lautanen barbeque- ja valkosipulidipeillä. Erityismaininnan The Hook saakin tästä valkosipulidipistään, joka on ehkä maailman parasta! Suosittelen lämpimästi!

Tunnelmaltaan The Hook on loistava. Vaikka tilat ovat hieman ahtaat ja eteisessä tönöttää uskoisin jatkuvasti järjetön joukko ihmisiä, jotka ovat tulleet hakemaan ravintolan noutoruokaa, fiilis ravintolassa on mukava ja rentoutunut, vaikka selän takana seisoisi kaapin kokoinen vahamerirosvonukke ja seinästä paiskautuu läpi vähintäänkin tappajahai. Sisustuksessa onkin onnistuttu luomaan täydellinen merirosvotunnelma. Aivan kuin ruokailisi oikeassa merirosvolaivassa. Ikävä kyllä pöytään ei saa ehtaa rommia, joka olisi kuin piste iin päälle. Ravintolan hinnat eivät nekään ole kalliita kenellekään, joka edes hitusen tykkää fingerfoodista ja isoista, maittavista annoksista. 

The Hook 5/5 tähteä.
---------------------

Illalla lähdettiin sitten viinin, boolin ja muiden juotavien nautintoaineiden siivittäminä kohti Hervannan Las Vegasia. Tunnelma alkoi olla melko väsynyt jo puolen yön maissa, joten paljoa mulla ei ole sanottavaa tästä, no miten sen nyt ilmaisisin... surullisen hupaisasta baarista? 

Mä en oikein tiedä, onko Las Vegas yökerho vai baari vai molempia vai mitä se on. Paikan päältä löytyy kuitenkin tanssilattia (jolla en nähnyt koko iltana kenenkään kuitenkaan esittävän minkäänlaisia koreografioita) ja musiikki on kuin yökerhossa vähintään, mutta... ihmiset istuivat nurkissaan ja keskittyivät siihen olennaiseen. Itse valtasimme Vegasin sen ehkä ainoan hyvän puolen omaavan nurkan. Nimittäin sen nurkan, jossa on legendaarinen pöytäcurling. Pöytäcurling on hauskaa, lähes yhtä jännittävää kuin oikeakin curling (jota en siis ole koskaan itse kokeillut kuitenkaan), vaikka muutamia pikku eroavaisuuksia esiintyykin. Huomattavimpana ehkä se, että pöytä curlingia pelataan nimensä mukaisesti pöydällä, ei jäällä. Itsehän en eilisiltana tässä pelissä kovin vahvoilla ollut, pahoitteluni siis hälle, jonka kanssa olin joukkue.

Vegasissa on ollut joskus hauskaakin, ihan oikeasti. Siellä on ihan mukava istua, jutella ja juoda muutama huurteinen, koska musiikki ei aina soi täysillä ja toisen ihmisen puheen voi jopa kuulla. Eilinen kuitenkin oli niin väsynyt, joten nyt musta tuntuu, että koko Vegas oli sen myötä yhtä väsynyt. Jos haluaa lähteä bilettämään oikein kunnolla, tanssimaan ja sitä rataa, Las Vegas Hervannan keskustassa ei ole ehkä oikea paikka siihen. Pikkuplussat baari saa kuitenkin opiskelija-alennuksista, vaikka ne pojot valahtavat välittömästi miinuksen puolelle, kun ulkopaikkakuntalainen tajuaa, että alennus koskee ainoastaan tamperelaisia (hervantalaisia) opiskelijoita. Että silleen. 

2/5 tähteä Las Vegasille, jolla on muuten ehkä maailman mielikuvituksellisimmat kotisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto