23. tammikuuta 2014

Häämatka meidän tyyliin

Täällä pohdin viime kesänä, minkälainen häämatkan tai -loman kuuluisi olla. Nyt kun aihe on astetta ajankohtaisempi ajattelin palata tähän mieltä polttavaan aiheeseen. Matkakuume on noussut niin huippuunsa, että päähän tässä kohta poksahtaa!

Lähtekää vaan kaikki Uusiin-Seelantioihin ja Afrikoihin, minua ei sellainen kiinnosta sitten yhtään...! NOT.

Kesäkuussa kirjoittamassani päivityksessä pohdin lähinnä sitä, onko häämatka todellakin matka vai onko kyseessä ennemminkin hääloma. Itse en ole mikään rannalla tai uima-altaalla möllijä, vaan reissussa pitää olla actionia ja menemistä ja tulemista. Tämä oli (ja on edelleen) mun mielipiteeni loman ja matkan eroavaisuuksista. Tottakai lomalla rentoutudutaan eikä rynnitä päätä pahkaa joka suuntaan. Matkalla sen sijaan "ei ehdi rentoutua", mutta se ei myöskään tarkoita sitä, etteikö se pieni jännitys ja stressi tuntuisi omalla mielenkiintoisella tavalla hyvälle.

Mietiskelin tuolla myös sitä, minkälainen häämatkan kuuluisi olla. Siihen kuuluvat tietysti aurinko, palmut ja meri sekä mieluitenkin lisäbonuksena vielä valkoinen hiekkaranta, letkeä musiikki, pinkki cocktail ja rantabaari. Tätähän suomalaiset yleensä häämatkaltaan haluavat, eikö? Jos ei muuta, niin ainakin aurinkoa ja palmuja, yleensäkin lämpimämpiä olosuhteita kuin Suomen ilmastolla on antaa.

Aluksi mekin ajattelimme kaikkea lämmintä ja eksoottista. Jo piiiiitkään matkakohteiden listoilla keikkunut Kuuba oli vahva ehdokas, mutta vielä tänäkään vuonna se ei pääse toteuksen asteelle! Mietimme myös muuta Karibiaa ja Etelä-Amerikkaa.

Sitten muistimme Alaskan ja haaveen matkustaa sinne. Vaikka eihän Alaska voisi olla häämatkakohde... siellä olisi "liian kylmä" ja reissaamista joka puolelle tulisi aivan liikaa. Oli kuitenkin oletuksena, että häämatkalla kuuluu ainakin vähän rentoutua, ei reissata ympäriinsä... mutta toisaalta. Mitä väliä sillä lopulta on? Minulle matka on aina kuitenkin se matka, tehtiin se minne tahansa. Mitä sitten, jos sitä kutsuisi siinä ohessa vaikkapa häämatkaksi?

Ennen kaikkea matka Alaskaan olisi enemmän meidän näköisemme häämatka kuin se parin viikon löhnöäminen jossain lämpimässä. Tekisimme matkan Alaskaan kuitenkin joskus. Miksi ei siis jo ensi syksynä? Mitä enemmän asiaa mietiskelen, sitä vahvemmaksi ajatus muuttuu.

Olen jo tilannut Lonely Planetin Alaska-oppaan. Kilroyn sivut saattavat kohta myös tukkeutua liiallisen käytön vuoksi. Jestas, että olen löytänyt edulliset lennotkin, joiden pelkään menevän
sivusuun ennen kuin lyömme asian lukkoon. Tai no. Kaipa se on jo selvää...P.S. Alaska on ainut USA:n kohde, joka mua oikeasti kiinnostaa ja innostaa aivan käsittämättömällä tavalla! Toinen vaihtoehto USA:n matkailulle olisi legendaarinen Route 66 vuokra-autolla, mutta se jääköön odottamaan vuoroaan kiltisti hamaan tulevaisuuteen. Mua ei kiinnosta ollenkaan ne "perinteiset" Jenkkilän kohteet, kuten LA, New York, Miami, mitä niitä nyt on. San Francisco on ehkä ainut poikkeus. Sinne voisin matkustaa ihan omasta mielenkiinnosta. Ja osavaltioista Montanaan, Pohjois- ja Etelä-Dakotaan tai Wyomingiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto