17. kesäkuuta 2014

Sarjassamme typerä stressi: reissusuunnitelmia

Niin kuin joskus aikaisemminkin jo täällä blogissa mainitsin, tarkemmin sanottuna täällä, olisi ollut huomattavasti järkevämpää varata häämatkan lennot suoraan Alaskan pääkaupunkiin Juneau'hun kuin Anchorageen. Jotenkin ei vaan mahtunut tajuntaan, että Anchoragesta on matkaa himoitsemaani Skagwayn kylään lähelle TUHAT kilometriä. Juneausta Skagwayhin pääsisi lautalla viidessä tunnissa. Ja koska minä HALUAN SKAGWAYHIN ja KLONDIKEEN, syntyy muutamia vallan ärsyttäviä ongelmia. Vaihtoehtoja matkaamiseen Anchoragesta Skagwayhin on kolme.

1) RISTEILLEN

Jep, Alaskaan kehotetaan tutustumaan risteillen. Ei kuulostaisi hassummalle matkata paatilla Alaskan lahtea, nähdä manner-Alaskan jylhät maisemat mereltä käsin ja tutustua matkan varrella pikkukaupunkeihin, joihin paatti pysähtyy. Ainut, että kun on kiire. Koska Klondike-juna lähtee syksyn viimeiselle matkalleen 5. syyskuuta.

Huomattavan ongelman tekee myös se, että Anchoragesta ei suoraan pääse Skagwayhin. Olen kyllä tehnyt kotiläksyni ja tutkaillut, että Whittierista (muutaman tunnin junamatka Anchoragesta) menisi lauttoja Valdezin ja Yakutanin kautta Juneua'hun ja sieltä edelleen Skagwayhin. Ehdin jo vallan innoita tätä mahdollisuutta, kunnes tungin itseni syvemmälle bittiavaruuteen ja tajusin, että Whittierin lautta kulkee vain kahdesti kuussa huolimatta siitä, onko high season vai low season. Saapumisemme jälkeen ensimmäinen lautta lähtee vasta 8. syyskuuta. Eli ei. Risteily on täysin poissuljettu vaihtoehto.

2) AUTOILLEN


Auton vuokraaminen Anchoragesta kuulostaa erihyvälle. Ei tarvitsisi miettiä aikatauluja ja saisi mennä ihan miten haluaa, etenkin, kun on mahdollisuus vuokrata auto paikasta A ja luovuttaa auto paikassa B. Matkalla voisi pysähtyä ihastelemaan maisemia, yöpymään ja nauttimaan virvokkeita joissain pienissä kyläpahasissa - nähdä vähän enemmän, u know.

Mutta Alaskan tieverkosto = yksinkertainen ja harva. Googlemapskin sen tietää. Matkaa autolla Skagwayhin tulisi yli tuhat ajokilometriä. Tulisi ehkä kaahattua hieman liian kiireellä. Kaiken lisäksi tuo kyseinen tie kulkee juurikin Kanadan Whitehorseen ja siitä edelleen takaisin Alaskaan, Skagwayhin.

Eli siis ajaisimme autolla Whitehorseen päästäksemme junalla Whitehorseen. Jotenkin höhlää.

ON THE ROAD(trip) - Kilpisjärvi & Norja
- fiiliksiä
Käsivarrentie - jossain täällä.
E8, Norja - jossain täällä.
Jossain täällä.
Rombaksveien, E6 - jossain täällä.

3) LENTÄEN

Yksinkertaisin ja varmasti loppupeleissä edullisin ja helpoin tapa saavuttaa tuo saavuttamattomat mittasuhteet saanut Skagway on ottaa osavaltion sisäinen lento Juneau'hun ja matkustaa sieltä lautalla kohteeseen. Reilun tunnin lento ja viiden tunnin lauttamatka päämäärään voittaa rapiat tuhat ajokilometriä ja muutaman päivän vauhdikkaan rykäisyn. That's it. Ei siinä sen kummempaa!*     *     *

Kehittelin tästä eräänä työyönä aivan suunnattoman ongelman, kuten myös eräänä toisena yönä murehtimistani hääkarkeista (joista kuulette myöhemmin). Siinä mielessä mä olen jotenkin niin kovin vaikea ihminen: jos jokin asia vaivaa, niin se vaivaa tasan niin kauan, kun asiaan tulee selvyys. Tietysti asiat sitten vaivaavat mua yleensä juuri nukkumaan menon hetkellä ja nukahtamisesta on turha silloin edes haaveilla.

Loppupeleissä Skagwayhin pääseminen ei ole ollut mikään ongelma missään kohtaa. Yön pimeät (tai nythän siis alkaa kai olla vuoden valoisimmat yöt...) tunnit ne vain saivat mut panikoimaan. Typerää, eikö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto