12. joulukuuta 2015

Jouluterveiset Bergamosta!

Istun Bergamon vanhassa kaupungissa Piazza Mercato D. Scarpella Bar Botticellissa, kuuntelen joululauluja ja juon lasillista viintä. Takana aivan jäätävä määrä valvomista (jotain reippaasti rapiaa pariakymmentä tuntia), yks bussimatka, pari lentoa, istumista kahdessa eri junassa ja päälle vielä hississä, joka toi mut tänne Citta Altaan. Syöminen on ollut olematonta ja nestehukkakin varmaan puskee päälle. Olen mielestäni lasillisen Chardonnayta ansainnut tässä hotellihuoneen siivoamista odotellessa!

Majoitun Up Town B&B:ssä, joka on ihan tässä Piazza Mercato D. Scarpella, itse asiassa tuossa ihan yläkerrassa. Hotellin rastapäinen respamies Jesus vaikutti kovin avuliaalta ja innokkaalta. Sain alennuskortteja lähiravintoloihin ja pubeihin (?). Se oli hämmentävää. Ja ilahduttavaakin toki.

Bergamo on ihan jouluisissa tunnelmissa. I like. Joululaulut ne vaan raikaa. Tuntuu, että tuo kahvilan täti heittää joka biisin kohdalla lisää volaa... joulukylä oli auennut rautatieaseman kupeeseen ja pääkatua koristaa pimeän aikaan varmaan mielettömät jouluvalot. Jouluseimiä ja koristeita roikkuu vähän joka nurkalla. Sinänsä tosi outoa, koska täällä on vielä puissa keltaiset lehdet ja aurinko paistaa niin kuin kesällä. Lämmintä tosin on vaan nippanappa se kymmenen, öisin voi laskea jopa nollaan. 

Heti tuohon pääkadulle asemalta kävellessäni haistelin sellaista... ulkomaan tuoksua ^_^ Voi olla, että tässä seuraavana viitenä päivänä unohtuu arjen murheet. Tai sitten ei... Citta Alta on kuitenkin niin inspiroiva keskiaikainen ympäristö.

Mutta kun se mun huone valmistuu, mä aion ottaa ihan ekaks tirsat. Kuulostaa suunnitelmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto