15. elokuuta 2015

Travel statistics 1 - Top 5 parhaat hotellit

Koska mulla on tällä hetkellä aivan kaukaisimpia sfäärejä hipova matkakuume, ajattelin lievittää sitä muistelemalla jo tehtyjä reissuja eräänlaisten tilastojen varjossa. En minä sillä tavalla tiedä, miten tämän olisi tarkoitus sitä ulkomaiden kaipuuta helpottaa, mutta ajatus siitä, että voisin olla jonkun bittiavaruutta selailevan ja tänne blogiin vahingossa eksyvän ihmisen "tour guidena", on kiva. Vinkkien ja kokemuksien jakaminen tuntuu mukavalle ja samalla saa sydämen lämpimäksi mukavista muistoista.

Aloitetaan TOP 5 parhaimmista hotelleista/hostelleista! Toisin sanoen: NÄITÄ SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!

1. Historic Skagway Inn, Skagway, Alaska, Yhdysvallat

Historic Skagway Inn on ehdottomasti söpöin, viihtyisin ja miellyttävin hotelli, jossa olen koskaan reissatessani yöpynyt. Kultaryntäyksen aikaan kyseinen pytinki toimi porttolana ja hotellin huoneet onkin nimetty aikanaan porttolassa miehiä viihdyttäneiden neitien mukaan. Sisustus on suoraan historian kirjan sivuilta rautasänkyineen ja vintage-puhelimineen, jotka ihan oikeasti toimivat ja niillä voi soittaa respaan, jos oli jokin suurenmoinen hätä. Meillä ei ollut mitään hätää tässä kummitushotellissa. Se oli meidän häämatkan ensimmäinen hotelli, jossa koimme ihan oikeasti olevamme häämatkalla. Romanttisuutta ei tunnelmasta puuttunut eikä sitä varjostanut edes rakennuksen härski menneisyys. Höhöhö, ehkä päin vastoin ;D

Oli sattuman kauppaa osua Skagway Inniin. Se oli vasta neljäs hotelli, josta kysyimme yöpymissijaa Skagwayhin saapuessamme, sillä kaikki muut olivat olleet täyteen buukattuja. Yksinäinen planeetta arvioi hotellin semihintaiseksi ja muistaakseni maksoimme kahdesta yöstä abouttia 170 dollaria, johon sisältyi kattava aamupala vastaleivottuine sämpylöineen ja ilmainen, toimiva wi-fi.2. Nepomuks, Innsbruck, Itävalta

Nepomuks oli Yksinäisen planeetan Europe on a Shoestring -oppaan Top Choice -listalla. Pakon edessä päädyimme kyseiseen hostelliin, sillä saapuessamme junalla Innsbruckiin, meillä ei ollut minkäänlaista hajua seuraavan yön majapaikasta. Koska Innsbruckin asemalta ei löytynyt (sangen omituista) kaupungin karttaa eikä aseman wi-fi pelittänyt hirveän kunnioitettavalla tavalla, turvauduimme tähän Lonely Planetin suositukseen. Se kannatti!

Nepomuks-hostelli oli kokemisen arvoinen ja vain ja ainoastaan hyvällä, positiivisella tavalla. Huoneet olivat tilavat, nurkat siistit ja parveke viihtyisä. Parveke oli jopa niin viihtyisä, että toisena päivänä torkahdin sinne sohvalle. Yhdeltä naamalta hostelli kustansi 25 euroa per yö.

Ainut miinus, ja sekin aika naurettavan olematon miinus, oli ilmastoinnin puuttuminen. Yöt olivat kuumia ja hikisiä, kun ulkona porotti päivisin aurinko lähellä kolmeakymppiä. Huonetoverimme Mr. Washington totesikin aamulla, että oli kuin olisi suomalaisessa saunassa nukkunut yönsä. Lisäksi ilmainen wi-fi ei tahtonut oikein toimia muualla hyvin kuin siellä lötköttelyparvekkeella.

Tällä kadulla Innsbruckin vanhassa kaupungissa sijaitsi Nepomuks, aivan tuolla kadun toisessa päässä!

3. Teddy's Place, Paje Beach, Sansibar, Tansania

Ooh, Teddyn bungalowiparatiisi minuutin kävelymatkan päässä Pajen valkoiselta hiekkarannalta oli mahtava paikka! Sen hiekkapoluilla ja pihaa ympäröivien palmujen varjoissa aika tuntui pysähtyvän. Oli hiljaista ja rauhallista. "Banbubungaloiweissa" ei tietenkään ollut ilmastointia, mutta minusta niissä ei siltikään ollut kamalan kuuma. Hiekkaistahan joka paikassa oli, mutta siinä oli sellaista retkeilyn meininkiä, ettei se juurikaan haitannut. 

Hotellijäbät tekivät ruokaa silloin, kun respasta sitä kävi tilaamassa ja järjestivät meille kalastusreissun koralliriutalle ja tietysti sitten mukana viemästämme saaliista kokki loihti meille melkoisen iltapalan. Lisäksi hotellijäbät veivät meidät paikallisiin Vuvuzela-baardeihin, jonka jälkeen hotellille saapuessamme he laittoivat tietysti hotellin baarin auki siihen asti, kunnes viimeinenkin taistelija oli painunut bungalowiinsa nukkumaan. Kaikinpuolin Teddysissä siis mentiin vieraiden ehdoilla. Toki asiaan saattoi vaikuttaa sekin, että olimme liikkeellä sesongin ulkopuolella eikä meidän lisäksemme hotellissa majaillut kuin muutama norjalainen.4. B&B Bonsy Bou, Bergamo, Italia

Bonsybuu oli kiva majapaikka, joka sijaitsee aivan Bergamon keskustassa ja siitä on vain kävelymatka Bergamon ehdottomaan vetonaulaan, vanhaan kaupunkiin. Aula on melkoinen sekamelska ikivanhoine matkalaukkuineen ja koriste-esineineen, mutta huoneet jollain tapaa seesteisiä ja siistejä. Yölle tuli hintaa abouttia 60 euroa ja siihen sisältyi tietysti aamupala, joka sekin oli hyvinkin monipuolinen ja täyttävä, ja tietysti hienosti toimiva wi-fi. 

Hauska yksityiskohta ruokailutilassa oli lippu keskellä pöytää osoittamassa kunkin hotellivieraan paikkaa. Meidän pöydässä oli tietysti Suomen lippu, naapuripöydissä oli Puolan lippu ja jälkimmäisenä aamuna meidän siniristilippumme vieressä oli Ruotsin lippu. Emme kuitenkaan tuona aamuna ehtineet syödä aamupalaa ruotsalaistoveriemme kanssa, koska meillä oli kiire junalle. Majatalon omistajanainen oli kuitenkin niin kultainen, että kauhoi meille paperipusseihin mukaan croisantteja ja suklaapatukoita matkaevääksi, aww! Ihan kamalasti plussaa siitä!
5. Hotel at the End of the Universe, Nagarkot, Nepal

Kaikista niistä neljästä hotellista, joissa vietimme öitämme Nepalin reissullamme, Nagarkotin Hotel at the End of the Universe paini aivan omassa sarjassaan. Olisi voinut jopa kuvitella olevansa jossain sivistyneemmässäkin maassa, kun suihkusta tuli kuumaa vettä, lakanat olivat puhtaat ja tunnelma kaikinpuolin hyvin "mökkimäinen". Mökkihän tuo kyllä olikin, kyseinen hotelli ei nimittäin tarjonnut kuin mökkejä yösijaksi. Ainut miinus tuossa mökissä oli se, että se muuttui pimeän tullen pakastimeksi. Siellä oli aivan hel-ve-tin kylmä! Siellä myö sitten pötkötettiin ukkelin kanssa, kahden makuupussin ja kahden täkin alla ja yritettiin imeä toisistamme lämpöä.

Hotelliravintolan ruoka ja juoma oli loistavaa, tosin siitä piti maksaa erikseen. Länsimaisella mittapuulla nautimme kuitenkin naurettavan halpaa nepalilaista viiniä, maailman parasta kanakeittoa ja tiibetiläistä leipästä ja varsin täyttävää amerikkailaistyylistä aamupalaa. Hotellin tietokonetta sai käyttää ilmaiseksi, mutta nettiyhteys nyt ei ihan ollut sieltä parhaimmasta päästä, niin kuin ei muuallakaan Nepalissa. Hotellijäbä oli ystävällinen ja mukava ja aina nähdessään kyseli kuulumisia ja ollaanko viihdytty, neuvoipa meille jopa retkeilyreitin ja piirsi tuon reitin oikein paperille ja piti äärimmäisen eläväisen opastuksen tästä piirtämästään ("Go downdowndowndown, the you go upupupup!"). Kartta on vieläkin tallessa!

Puhumattakaan hotellin mielettömästä sijainnista. Päärakennuksen, respan ja ravintolan, pihassa Kathmandu-laakson laidalla seistessä käänsi vain katseensa pohjoiseen ja siellä ne näkyivät, yli seitsen- ja kasitonniset Himalajan huiput ^.^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto