15. huhtikuuta 2015

Eurooppa kutsuu kuumeista

Enää hassu puolitoista kuukautta, niin tämä levoton sielu pääsee jälleen pakkaamaan rinkan ja heittämään kotimaalle heipat! Eurooppaturnee lähenee siis hurjaa vauhtia, vaikka helmikuussa passia tilatessa tuntuikin, että reissuun on vielä ihan järkyttävän pitkä aika. Olin tuolloin jo varma, että kuolen tähän odottamiseen. 

Unkari
En siis pode minkäänlaista fyysistä kuumetilaa, kyse on siitä perinteisestä matkakuumeesta. Edellisviikolla tein ostoksia taas turvalliseksi ja hyväksi havaitulla Lonely Planet -sivustolla ja sieltä lähti matkaan rapia tuhatsivuinen Europe on a Shoestring travel guide sekä pikkuruinen ja kätevä Europe phrasebook, jossa on pieni perussanasto 15:lle eri kielelle. Mun mielestä ulkomaille matkustaessa olisi kohteliasta opetella edes muutama hyödyllinen sana kohteen omalla kielellä. Sen ei tarvitse olla kuin kiitos ja näkemiin, anteeksi tai hyvää päivää, kunhan osaa jotain. Miten paikalliset tulevatkaan hyvälle mielelle, kun on hieman nähnyt vaivaa sanoakseen muutaman sanan heidän omalla äidinkielellään! 

Sanakirjaa tilatessa mulla kuitenkin eniten mielessä pyöri vaativa Ranska ja mielikuvat ja ennakkoluulot siitä, että ranskaa osaamattomat eivät saa Ranskassa minkäänsortin palvelua, vaikka englantia isoissa kaupungeissa ymmärtäisivätkin. Minulla on hyvin vahvat mielikuvat Ranskasta ja ranskalaisista ja ei, ne eivät ole millän tavalla positiivisia. Mutta jostain syystä Pariisi, kaupunki, jonka hehkuttamista ja ylistämistä en koskaan ole ymmärtänyt; kaupunki, joka ei koskaan ole mua kiinnostanut yhtään verrattuna muihin Euroopan isoihin kaupunkeihin, huutaa mun nimeä nyt lujaa halki Euroopan...

Praha
Viimeksi oli hieman epäselvää, pääseekö ukkelini lähtemään mukaan reilille ollenkaan. No, kyllä hän pääsee, pariksi viikoksi. Viimeinen viikko mun on selvittävä omillani, mutta siinä kohtaa kaikki tuntuu jo varmasti ihan rutiinilta junien, aikataulujen ja passien kanssa, tai ainakin toivon niin ^_^ Hiemanhan tuo harmittaa, että sitä joutuu iiks! ihan yksin ja itsekseen matkustelemaan, mutta toisaalta se saattaa olla tosi hieno juttu. Saa mennä juuri sinne, minne haluaa ja just silloin, kun haluaa. Otan tuon viimeisen matkaviikon, joka on muuten Suomessa juhannusviikko, haasteena ja ilahduttavana omana aikana!

Frankfurt
Olisin ihan todella kovasti halunnut matkustaa keskeisimmille reilihuudeille laivalla. Laivoissa on sitä jotain, jollain salakavalalla tapaa jopa enemmän matkustamisen meininkiä kuin lentokoneissa! Ilmeisesti touko-kesäkuu ovat kuitenkin jo osa sitä heinäkuista kalliimpaa sesonkiaikaa, sillä laivat Helsingistä esim. Saksan Travemündeen tai Rostockiin maksavat ihan järkyttävästi! About 150 euroa per nuppi, ILMAN HYTTIVARAUSTA. Juu nein danke!

Ranskan Alppiturman jälkeen mua hirvittää entistä enemmän lentokoneet ja lentäminen, mutta parilla kympillä esim. Tampereelta Frankfurtiin Ryanairilla maksaa about 20 euroa. Mistä siis maksan? Hitaammasta ja kalliista vai nopeasta ja halvasta. Saatte arvata kaks kertaa.

Sveitsi
Mihin sitä sitten matkustaa! Näkemisen arvoisia paikkoja on varmasti satoja ja tuhansia. Pariisi, Itävalta kokonaisuudessaan, Rooma, Auschwitz... siinä muutama must see -listalta. Pitänee kai käydä sukulaisia morjenstamassa Zürichissa. Sveitsissä on muutenkin ihan mielettömiä maisemajunia, joilla pääsee passilla kulkemaan. Alpit! Voipi olla, että mua ei saa alppimaista enää lähtemään pois ollenkaan ^_^ Puolan lisäksi kiinnostaisi kovasti myös muut itäisen Euroopan maat. 

Onhan noita! Voi olla, että iskee valinnan vaikeus reissun päällä. Tai sitten kaikki onkin ihan selvää, who knows!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto