30. toukokuuta 2015

InterRail 2015: Ripaus Milanoa

Vietimme aamupäivän vielä Milanossa. Milano jäi taakse, kun Bergamon vanha kaupunki alkoi houkuttaa liikaa. Matka Bergamoon taittui kivasti lentokenttäbussilla (5e) ja sitten paikallisella ATB-linjalla (2,30e). Mun reilipassi aktivoituu vasta maanantaina, joten tämä oli edullisin vaihtoehto tässä kohtaa. 

Milanosta jäi kyllä hyvät fiilikset ja jos on pakko suositella tai olla suosittelematta, niin sitten minä sitä suosittelen. Etenkin, jos tykkää shoppailusta ja merkkituotteista! Itse ostin vain postikortin, niin kuin mulla on tapana tehdä aina, kun olen uudessa kaupungissa. Vähän pinnalliseksihan se kaupungin tutkiskelu jäi vajaassa vuorokaudessa, mutta kyllä se Duomon katedraalin lähitienoo näkemisen arvoinen on.

Italian muoti- ja finanssikeskukseksi Milano on siis yllättävän kotoisa, vaikka toki siinä on sitä suuren kaupungin meininkiä. Tässä vielä muutama kuva tältä aamulta.


Duomon katedraaliin pääsi vierailemaan. Ostimme "terassi"-lipun, jolla pääsi kiipemään katedraalin katolle. Lippu maksoi 8 euroa per naama.


Milanon skyline. Onhan siinä sitä suurkaupungin näköä kerrakseen.


Duomon katedraali. Terassilipukkeella pääsi ohikulkemaan katedraalin sisäpuolelta.Voitte kuvitella, miten tuonne sopi se taustalla soiva gregoriaaninen kuorolaulu. Jotain hengellisyyttä tähänkin reissuun...!


Galleria Vittorio Emanuele II:n Piazza del Duomon puoleinen sisäänkäynti.


Galleria Vittorio Emuele II on siis kauppakeskus...


... kaikkine hyvine ystävineen, joihin lukeutuu Gucci, Prada, Vuitton, Versace... ei ihan meikäläisten vaatekauppoja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto