6. toukokuuta 2015

Get ready!

Ei nyt sentään yhtä reissua ilman itkupotkuraivareita ^.^

Varasimme juuri lennot Tampereelta Bergamoon, Italiaan. Ryanair aiheutti suuria tunteita, eikä suinkaan positiivisia. Onko jollain muulla ollut vaikeuksia ymmärtää koko Ryanairin varaussivustoa? Muistelen tässä juuri edellistä kertaa, kun varasin lentoja kyseisestä puljusta viisi vuotta sitten lähtiessäni Saksaan enkä muista sen olleen silloin läheskään yhtä hermostuttavaa kuin nyt! Siihen verrattuna, miten tavallisesti lentolippujen tilaaminen käy helposti ja vaivattomasti, Ryanairilla kaikki on tehty jotenkin kamalan monimutkaisesti. Esim. jos haluat ostaa pelkän lentolipun kohteeseen x, se on ihan fine, kunnes ruutu on täynnä autonvuorkaus-, hotelli- ja vakuutusmainoksia. Että ei kiitos.

Ymmärrän nyt, kun eräs työkollegani manaili tässä taannoin, miten hankalaa Ryanairilta on saada lentolippuja. Varaamisen jälkeen ei voinut olla varma, että mitä sitä on edes varannut. No, hän on parhaillaan reilaamassa pitkin Eurooppaa, joten uskon kaiken sujuneen lopulta ihan hyvin, ja se lohduttaa omaakin mieltä!


Meidänhän oli alunperin tarkoitus lentää Saksaan. Toisinaan on kuitenkin tehtävä kompromisseja, jotta tämän budjettimatkailijan kukkarosta pysyisi se kuuluisa matti kaukana, mutta jotta reissusta saisi silti kaiken irti. Lähtöviikonloppuna ei ollut yhtään ainutta lentoa Tampereelta Saksaan; ei niitä überhalpoja kuin kalliimpiakaan. Ainut vaihtoehto - ja halvin, n. 65e/naama - oli tuo Bergamo. Se ei kyllä haittaa, sillä Italiahan on mun must see -listalla! Helsingistä olisi varmasti saanut edullisia lentoja mihin tahansa päin Eurooppaa, mutta Helsinkiin pääseminen olisi tuonut jo "melkoisia" lisäkustannuksia.


"Köyhäily" taitaa olla muutenkin reissun teemana! Vaikka tuo minun 70 litran rinkkani onkin uskollisesti palvellut mua aina Afrikasta Norjan Lappiin, se saa nyt tällä kertaa jäädä kotiin. Kävin ostamassa maanantaina itselleni uuden, 40-litraisen rinkan, ja sitä pakatessa tuleekin jännät paikat! Päätin nimittäin viimein opetella pakkaamaan mukaan vain kaiken oleellisimman, siis mahdollisimman vähän, kevyesti ja köyhästi. Kun kyseessä on pienempi rinkka, mun on yksinkertaisesti pakko miettiä, että mitä otan mukaani! Less is more, sanoi joskus joku älykäs.


Vielä pyörii kuitenkin suuria kysymyksiä mun tietokoneen ympärillä. Ajattelin nimittäin kirjoitella blogia reissun päältä ja siihen hommaan tabletti on ihan ehdoton nounou. Kukaan hullu jaksa jollain tabletilla kirjottaa mitään! Ehkä rasittavinta hommaa koskaan! Anyway, mietin ja pohdiskelen täällä hyvin perusteellisesti, että uskaltaisiko sitä ottaa oman koneen mukaan reissulle, ja jos sen otan, mihin mä sen laitan ja missä kuljetan.

Onneksi on vielä muutamia viikkoja aikaa painia tämänkin kysymyksen kanssa. 
Ja toisaalta voisin pakata rinkan nyt ja lähteä huomenna.

Tiedättekö; se tunne, kun tuntee oikeasti elävänsä...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto