6. kesäkuuta 2015

InterRail 2015: Hautovaa laiskuutta Innsbruckissa

Päivä Innsbruckissa on kuuma, seisova ja hautova. Ukkosta on luvattu. Istuskelen tässä hostellin parvekkeella Rosson kanssa, kuuntelen musiikkia ja hörppäilen raukeana erihyvää persikkajääteetä. Ukkeli vuokrasi polkupyörän ja lähti laskemaan alas vuoren rinnettä. Vähän pelottaa, että palaako se koskaan sieltä elävänä takas. 
Nukuin äsken päikkäritkin tässä parvekkeen sohvalla. Nepomuk's on todella miellyttävä hostelli, täällä viihtyy tällaisena väsyneenä päivänä oikein mainiosti. Tässä ei ole ollenkaan sellaista ikävää vibaa. Rossoa lainatakseni: "mä luulin, että tää olis sellanen ihme räkälä!". Mutta eipä ollut ei! Me ja Mr. Washington ollaan tällä hetkellä kaikki hostellin asukkaat. 

Nepomuk'sia oli vähän hankala löytää, vaikka kartta olikin olevinaan aivan selkeä. Sen perusteella saavuimme kävellen eilen rautatieasemalta oikealle kadulle tänne vanhaan kaupunkiin, juu, mutta sieltä hostellin paikallistaminen olikin sitten ihan toinen juttu. Hetken aikaa poukkoiltuamme edes takas katua, eräästä kahvilasta juoksi nainen meidän perään ja kysyi, etsimmekö Nepomuksia. Sitten kahvilasta tulikin toinen nainen, joka opasti meidät tänne rakennuksen yläkertaan, jossa hostelli sijaitsi. Mitään erityistä vastaanottotiskiä ei siis ollut olemassakaan. Että jos joskus eksytte Innsbruckiin ja varaatte yösijan Nepomuksista, niin seuratkaa karttaa, pääsette kyllä oikealle kadulle ja sitten vain kysytte kahvilasta, johon nuoli kartassa osoittaa. Sen paremmin en itsekään osaa neuvoa! :D
Tänään on ollut lepopäivä. Joka päivä tähän asti on ollut loputtomasti askelia toisen eteen, paikasta toiseen juoksemista. Oon tässä kohtaa mielestäni ansainnut yhden köllöttelypäivän. Sitä paitsi, en kai muuten olisi tätä salakavalaa reissuväsymystä edes huomannut, ellen olisi ollut tänään kuin persiiseen ammuttu karhu :P 

Ihan laiskotteluksi tämä päivä ei kuitenkaan ole mennyt, sillä aamulla kävimme vuorilla. Ajoimme hissillä Hafelekars-vuorelle yli kahden tuhannen kilometrin korkeuteen. Edestakainen lippu maksoi n. 30 euroa ja Rossolta (alle 16-vuotiailta) n. 16 euroa. 
Voi ei, miten oli kaunista. Tämä Innsbruck on yksi niistä kaupungeista, joissa voisin kuvitella asuvani ja ihastelevani päivät pitkät Alppeja. 

Nyt jyrisee ukkonen, hyi!

Onnea ukkelille, joka lähti sinne pyöräretkelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto