28. tammikuuta 2016

Travel statistics 4 - Upeimmat kokemukset

Safari, Tansania. Safari kuuluu Afrikan matkan luonteeseen kuin nenä päähän. Kuka matkustaa Afrikkaan eikä käy safarilla ihastelemassa tuhatpäisiä vaeltavia seepra- ja gnulaumoja ja majesteettisia leijonia kellimässä ruohikossa maha täynnä antilooppia, en vaan ymmärrä. Meille oli ehdotonta päästä savannille tsekkaamaan nämä villieläimet. Oli astetta erilaisempaa katsella näitä hienoja eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä, eikä eläintarhassa.

Ngorongoro National Park
Denali National Park, Alaska, Yhdysvallat. I mean... what can I say? Rakastan luonnon karuutta ja kovuutta. Alaskan metsissä ja vuorissa ja luonnossa ylipäänsä on sitä jotain. Sitä jotain. Oih. I need this.

Alaskan range, Denali National Park
Nagarkot, Himalaja. Nagarkot on jäänyt mieleen kylänä, jossa menetin Himalajaneitsyyteni. Siksi se on yksi huikeimmista hetkistä, jonka olen reissun päällä kokenut. Muistan elävästi vieläkin sen fiiliksen, kun istuimme Hotel at The End of The Universen ravintolassa syömässä sen kamalan, hengenlähdöllä pelottelevan minibussimatkan jälkeen ja katselimme ulos avonaisesta ikkunasta, kuinka Himalajan huiput kurottivat pohjoisessa kohti taivasta. Silloin olin onnellisempi kuin kertaakaan aikaisemmilla reissuillani. Himalaja, tuo maailman katto, oli se, miksi minä alunperin olin Nepaliin halunnut matkustaa. Muistoissa on elävästi myös upein auringonnousu ja -lasku, jotka olen koskaan nähnyt.

Aurinko laskee Nagarkotissa.
Alaskan Railroad Anchorage - Seward. Että jokin junamatkakin voi nousta tärkeäksi kokemukseksi. Anchoragen ja Sewardin välistä rautatietä pidetään yhtenä maailman kauneimmista rautatiereiteistä ja sitä sen on kyllä oltava, pakko olla! Ikkunasta näki Alaskan kuin pienoiskoossa. Jäätiköt, tuuheat havumetsät, lumihuippuiset vuoret, kirkasvetiset kosket ja järvet, suot, meri, eläimet, tunturimaiset mäennyppylät tundrineen... kun työnsi päänsä liikkuvan junan ikkunasta ulos, tunsi olonsa vapaammaksi kuin koskaan. Kun juna pysähtyi pienille asemille keskellä erämaata, tuon vapauden pystyi haistamaan.

Mä kaipaan sitä ihan kamalasti.

Turnagain Arm, Anchoragesta kaakkoon.

White Pass & Yukon Railroad, Skagway, Alaska, Yhdysvallat (+ ripaus Kanadaa). WPYR tarjosi mielettömät maisemat (aina kun pilviverho antoi periksi) ja sukelluksen Klondiken historiaan. Opastettu kierros Chilkoot Trailia mukaillen Kanadan Fraseriin ajettiin ihan oikealla höyryjunalla. Klondiken kultaryntäys avautui astetta paremmin tällaiselle siitä mitään tietämättömälle. Ja kaiken sen mielenkiintoisen informaation lisäksi meillä oli ukkelin kanssa ihan järjettömän hauskaa. Alaskan reissun aikana en varmasti nauranut kertaakaan niin paljon ja hysteerisesti kuin siinä perkeleen höyryjunassa :D Oi voi, monta hyvää inside-vitsiä syntyi sielläkin erämaassa. Junamatkan vetäjä kääntyi jossain kohtaa nauraen katsomaan meitä ja totesi: "You're just giggling there, I hope you're having a good time!".

Part of Chilkoot Trail

3 kommenttia:

 1. Iso tykkäys tälle postaukselle! Afrikan safarit ja Alaska on itselläkin hyvin lähellä sydäntä, kuten myös Nepal, vaikken olekaan käynyt kuin Kathmandussa. Alaska-juttuihin harvemmin törmää blogeissa, joten tämä oli iloinen yllätys. Haluaisin kovasti takaisin Alaskaan vielä joku kerta. On se vaan niin upea osavaltio! :)

  VastaaPoista
 2. Niin on. Mun mielestä jo se kertoo jotain Alaskan kiehtovuudesta ja upeudesta, että törmättiin reissulla ainakin kahteen henkilöön (toinen oli Brasiliasta ja toinen Dominikaanisesta Tasavallasta), jotka olivat tulleet harmittomalle lomalle Alaskaan ja tuolla tiellä olivat vielä vuosia myöhemmin :)

  Itsellä jäi sinne myös sielu.

  Toukokuussa takaisin <3

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto