15. toukokuuta 2016

Blue Lagoon Iceland

Islannista eivät geotermiset kylpylät lopu kesken. Autolla ajaessa läpi autioiden erämaiden vastaan tulevassa pikkukylässä, jossa ei ollut juuri mitään, saattoi hyvinkin olla tunnettu "kuuma lähde", johon ihmiset menivät etsimään totaalista relaksoitumista. Geotermiset kylpylät ovatkin Lonely Planetin mukaan islantilaisten kohtauspaikkoja, joissa hengaillaan kavereiden kanssa siinä, missä vaikka Suomessa mennään kahvilaan istumaan. Kaikista suosituin ja tunnetuin kylpylä Blue Lagoon on yksi näistä turkoosivetisistä paratiiseista, joka ei turisteiltakaan ole jäänyt paitsioon. Lähellä Keflavikin lentokenttää Grindavikin kaupungissa sijaitseva kylpylä houkutteli meidätkin kokeilemaan, miltä tuntuu pyyhkiä pois reissaamisen kerryttämät pölyt ja stressi lämpimässä 40-asteisessa altaassa.


Blue Lagooniin on syytä varata paikka etukäteen, muuten saattaa jäädä kirjaimellisesti rannalle ruikuttamaan. Netistä etukäteen tilaamalla aikuisen sisäänpääsymaksu on 40 euroa ja paikan päällä, jos käy tuuri ja paikkoja on vielä vapaana, 50 euroa. Tilasimme liput etukäteen, koska emme halunneet ottaa riskiä, että koko mesta olisi täyteen buukattu. Standardilipun hintaan sisältyi pääsy kylpylään ja altaan "mutabaarista" tarjoiltava kasvohoitonaamio. Vaihtoehtoja Blue Lagoonin tarjonnassa on monia ja näihin hintavimpiin sisäänpääsymaksuihin sitten sisältyykin mm. pyyhe, kylpytakki, lipokkaat, yksi ilmainen juoma allasbaarista ja varaus kylpylän Lava-ravintolasta sekä muuta mukavaa kaikille extramukavuudenhaluisille. Jotkut siellä lilluivat uimapatjoilla hierottavina, ei yhtään näyttänyt houkuttelevalle...

Vesi on pääsääntöisesti sekoitus suolaista merivettä ja makeaa vettä. Tämä yhdistelmä lämpimää n. kahden kilometrin syvyydessä ja pinnalle päästessään se jäähtyy 38-40 asteiseksi. Sen kaunis ja houkutteleva turkoosi sävy tulee piioksideista, joihin osuu auringon valo. 


Vaikka vedessä onkin kevyt ja äärimmäisen mukava lilluskella ja nauttia allasbaarin virvokkeita, pitää kuitenkin muistaa, että korut on syytä poistaa ennen altaaseen astumista. Minähän tämän tietysti unohdin ja harpoin veteen tohkeissani sormukset sormessa. Jollain tapaa vesi voi vaikuttaa koruihin, haperoittaa niitä tai värjätä niitä tai jotain. Jotain pahaa niille siis tapahtuu. 

Lisäksi vesi kuivattaa tukkaa niin maan pirusti, joten talo tarjoaakin kaikille suihkusaippuan lisäksi hoitoainetta niin paljon kuin sielu sietää käyttää. Suihkukopeissa on erikseen kaksi isoa pulloa saippuaa ja hoitoainetta. Omia ei siis tarvitse raahata mukana.
Minulla ei ole kamalsti kuvia Blue Lagoonista, vain muutama hassu otos on otettu ukkelin GoProlla ja muutama mun järkkärillä kylpylän ulkopuolelta.

P.S. Mulla on jo paljon parempi fiilis kuin eilen. Istuskelen tässä Keflavikin lentokentällä ja venailen, että millon sitä kehtaa mennä tekemään lähtöselvityksen. Lento lähtee kuitenkin vasta kolmen tunnin päästä, huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto