24. toukokuuta 2010

Voi PÖTKÖ!

Aivan kuin olisin jotain ennustanut eilisessä postauksessani... juu, päivällisellä oli tänään, no mitäs muutakaan kuin PÖTKÖJÄ. Meinasin hajota, kun niiden ällöttävä haju leijaili tänne yläkertaan mun huoneeseen ja kun sitten kuulin kutsun ruokapöytään. Mutta viimein sain tietää näiden inhottavien kasvispötköjen tarinankin. Kuulemma touko- ja/tai kesäkuussa on tapana syödä kerran viikossa näitä SPARGELEITA. Eli parsaa (joo en oo kovin keittiöihminen, jotta tietäisin miltä näyttää keitetty PARSA)! Sitten sen jälkeen syödään jotain muuta, jotain lihaa. Voi kun nyt olisi ollut se lihakausi... mutta enää ei tarvitse sitten pötköjä syödä! Viisi yötä, niin meitsi pääsee takas kotiin! Sitten mä menen ekana kebabille! No ei vais.

Ukkosta lupasi iltapäiväksi ja illaksi, mutta mitään ei ole näkynyt tai kuulunut. Tai iltapäivällä aika synkkä pilvenmötkäle meni tuosta ohitse, mutta ei se ainakaan jyrissyt, vaikka näytti vähän siltä. Sitten onkin luvattu viikolle taas sadetta, joten eipä tämäkään riemu kauaa kestänyt... tänään kuitenkin paistoi vielä aurinko kuumasti.

Ruuan kanssa Marianne tarjosi mulle tosi hyvän drinkin. Sanoi sen nimenkin, jokin Fisch tai jotain. Ei se kyllä Fisch voinut olla, koska se on kala? Fizz tai jotain. En tiedä kuin kirjotetaan. Ensimmäisen join ruuan kanssa ja toisen sitten jälkeenpäin. Hauska punainen cocktail punaisella liköörillä ja kuohuviinillä. Ensimmäinen lasillinen oli oikein hyvä ja kesäinen, jälkimmäinen haisi ihan röyhtäykselle. Voi vaan kuvitella, miten se vei mennessään hieman sitä intoa juoda sitä... mutta alas meni, minulle alkoholi ei ole ikinä ollut mikään ongelma! ;DLisäksi, kun puheeksi kävi suomalainen juomakulttuuri (josta sitten hieman varovaisesti isäntäperheelle kerroin), niin rohkenin sitten kysymään, mikä olisi hyvä saksalainen juoma, jonka voisin omaan baarikaappiin viedä tuliaisiksi. Isäntäväki ehdotti marburgilaista 38volttista viski-konjakki-brandy-pahalikööri-sektorille osuvaa juomaa, jota sitten rehvakkaasti maistettiinkin. En tosiaan yhtään tiedä onko kyseinen juoma jotain likööriä vai mitä, mutta helvetin pahaa se ainakin oli! Mutta kai mun on pakko sitä ostaa kotiin viemisiksi, ei se juotua jää kuitenkaan! Olishan se nyt kiva viedä marburgilainen muisto omaan baarikaappiin :)

Ja juotuani kaksi lasillista tuota Fizziä (?) ja shotin tuota jälkimmäiseksi mainittu, niin pikkuhumalahan siitä sitten tuli. Harmi kun huomenna on työpäivä :/

2 kommenttia:

 1. Waaaat! Parsahan on hyvää :o Siis tuoreparsa. Tosin keitettynä valmistettuna en oo siitä ihan niin varma, mutta kun uuniin lyö parsat riviin, päälle vähän kinkkua tai jotain ja sen päälle hivenen jotain rasvaista juustoa, niin aiiijjettä! Voin suositella.

  Ehkä mun pitää tehä sitä sulle joskus, niin ei jää karmaisevat traumat parsasta? :D

  P.s. Mun blogikin alkaa taas elää! http://eriikka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Joo, kävinkin lueskelemassa.

  Joo, no mua ei oo ikinä kauheesti innostanut keitetyt kasvikset...

  Mä oon itekkin sen verran innostunut tästä blogin kirjottamisesta, että reissun jälkeen alan kirjoittaa toista blogia, lisäsin facebookin profiiliin jo osotteen...

  VastaaPoista

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto